Link til forsiden
Opening time
Monday - Thursday: 9.00 to 14.00
Friday: 9.00 to 12.00
Subsite
Kyst Online

Internationale kysteksperter studerer sandfodring

3.8.2017

En række kysteksperter fra flere EU-lande har netop gæstet Kystdirektoratet for at få indblik i, hvordan kystbeskyttelsen med sandfodring fungerer i Danmark.

Eksperterne, som kommer fra Holland, Belgien, England, Skotland, Sverige og Norge er sammen med Kystdirektoratet med i EU-projektet Building with Nature, der har som formål at analysere og demonstrere, hvordan vi kan gøre kysterne mere robuste og modstandsdygtige i forhold til erosion og oversvømmelse.

Laboratorium med bølger, vind, kyst og strand

- I Danmark vil der særligt blive kigget på en kyststrækning ved Krogen, nord for Søndervig på Vestkysten, der i de kommende år skal fungere som laboratorium i skala én til én.  Her vil vi analysere kystprofilets udvikling før og efter sandfodring med henblik på at udvikle og optimere metoden, fortæller afdelingschef i Kystdirektoratet, Ane Høiberg Nielsen.

Lignende analyser vil blive sat i værk i de andre medlemslande, hvor der særligt i Holland bliver sandfodret med enorme mængder sand hvert år.

Internationalt samarbejde for optimerede projekter

De mange besøgende har haft lejlighed til bl.a. at tage Krogen i øjesyn. Her blev de orienteret om det danske projekt og den måde, vi i Danmark bruger sandfodring som kystbeskyttelse.

- Erfaringsudveksling mellem landene er en vigtig del af projektet, der skal resultere i offentligt tilgængelige guidelines, som kommuner og grundejere kan gøre brug af, evt. kombineret med vejledning fra Kystdirektoratet, fortsætter Ane Høiberg Nielsen.

Den øgede viden gør Kystdirektoratet og de øvrige lande i stand til at optimere og forbedre kystbeskyttelsesindsatsen, så der kan opnås mere og bedre beskyttelse for de samme økonomiske ressourcer.

Erfaringerne fra Krogen vil i guidelines bliver skalleret til at kunne bruges til kystbeskyttelse på kyster, der udsættes for påvirkning i forskellig grad (Vestkysten, Nordsjællands kyst, Lollands sydkyst) i Danmark og de øvrige medlemslande.

Læs mere om Building with Nature.

For yderligere information:

Projektleder Anni Lassen, Kystdirektoratet, tlf.nr. +45 9133 8422, e-mail: anl@kyst.dkCopyright © 2009 Kystdirektoratet   |  Højbovej 1  |  7620  Lemvig
Telefon +45 99 63 63 63  |    kdi@kyst.dk  | CVR-nummer: 36 87 61 15

Webdesign & CMS by MCB Denmark