Link til forsiden
Opening time
Monday - Thursday: 9.00 to 14.00
Friday: 9.00 to 12.00
Subsite
Kyst Online

Rumdata til arbejdet med klimaforandringer

1.19.2017

Mange har hørt om klimaforandringer og er klar over, at vi må tilpasse os de forhold, forandringerne bringer med sig. Men hvordan kan vi forudse og måle klimaforandringerne? En forudsætning er data.

Den 9. marts 2017 inviterer EU-Kommissionen til en national workshop under overskriften ”Få adgang til data fra rummet” om EU’s jordobservationsprogram - Copernicus. Kystdirektoratet deltager med et oplæg ved senior kysttekniker Carlo Sørensen med titlen Klimatilpasninger – Climate adaptations, om konsekvenser af klimaforandringer og de tiltag, de kræver.

- Når vi snakker klimaforandringer og -tilpasning, er data alfa og omega, og en vigtig kilde er den information vi kan få fra rummet, hvor man kan overvåge store områder som hav og fx is. Derfor er det essentielt, at data er tilgængelig, fortæller Carlo Sørensen.

Copernicus data er frit til rådighed for alle. For EU vil frem til 2020 have investeret omkring 44 milliarder kroner i Copernicus, og EU Kommissionen ønsker nu, at alle skal lære at udnytte de mange nye muligheder i Copernicus.

Formålet med workshoppen er at give deltagerne mulighed for at høre om, hvordan man helt praktisk får adgang til data, og hvad de kan anvendes til. Der vil være hands-on demonstration samt danske og internationale eksempler fra det virkelige liv.

Se mere om program og tilmelding.Copyright © 2009 Kystdirektoratet   |  Højbovej 1  |  7620  Lemvig
Telefon +45 99 63 63 63  |    kdi@kyst.dk  | CVR-nummer: 36 87 61 15

Webdesign & CMS by MCB Denmark